Nieuws

Regelmatig zal hier nieuws worden toegevoegd welke betrekking heeft op de Lammenschans-driehoek. Uitgebreide informatie vindt u onder het kopje “dossiers”.

Op dinsdag 19 oktober is het uitvoeringsplan vastgesteld van de regionale strategie bedrijventerreinen door zes betrokken gemeenten die samenwerken in Economie071, het economisch samenwerkingsverband van de Leidse regio. In deze…
Lees verder

Donderdag 7 april (16.00-16.30u) wordt de muurschildering van Klaas Lageweg aan het Bètaplein in de Lammenschansdriehoek onthuld door wethouder Fleur Spijker! Deze muurschildering is het resultaat van een mooie samenwerking tussen Gemeente Leiden, het Lucas van Leyden Fonds en MooieMuur, met als doel het bevorderen van street art in Leiden. Je bent welkom als je bij de onthulling wilt zijn, aanmelden is niet nodig.

Mooiemuur.nl, Claudia Hoogenboezem, Mirjam Flik
...

View on Facebook

Het KNMI geeft code oranje af voor een groot deel van Nederland voor storm Eunice, die morgen over het land trekt. De verwachting is dat Eunice gepaard gaat met hardere wind dan storm Dudley, die afgelopen woensdag/donderdag over ons land trok.

Voorkom schade die niet nodig is, dus bereid u vast voor. Hierbij enkele tips;

- Sluit ramen en deuren en zorg dat ze goed dicht zijn.
- Controleer losse onderdelen aan uw bedrijfpand, zoals vlaggen, zonneweringen en rolluiken. Rol ze op, laat vlaggen zakken en controleer ook de bevestigingen.
- Laat losse spullen niet buiten staan. Kunnen de spullen niet naar binnen? Veranker ze dan zo veel mogelijk en zorg dat ze niet kunnen wegwaaien.
- Controleer de daken. Denk daarbij aan de dakbedekking, de goten, dakpannen en grind dat gelijkmatig verdeeld is.
- Staan er bomen rond je bedrijf? Kijk dan of die bestand zijn tegen een storm. Verwijder overhangende takken en verwijder ongezonde delen.

Toch schade?
Ontstaat er toch schade door een storm? Bekijk dan hoe groot de schade is en of er kans is dat een gebouw bijvoorbeeld kan instorten. Bel dan 112 voor de brandweer. Zij kunnen zelf de situatie veilig maken en eventueel bedrijven inschakelen om meer schade te voorkomen.
...

View on Facebook

𝗔𝗮𝗻𝗻𝗲𝗺𝗶𝗻𝗴𝘀𝗯𝗲𝗱𝗿𝗶𝗷𝗳 𝗚𝗲𝗯𝗿. 𝗦𝗰𝗵𝗼𝘂𝗹𝘀 𝗕.𝗩. 𝘃𝗲𝗿𝗹𝗮𝗮𝘁 𝗟𝗲𝗶𝗱𝗲𝗻. 𝗗𝗲 𝗹𝗼𝗰𝗮𝘁𝗶𝗲 𝗮𝗮𝗻 𝗱𝗲 𝗞𝗮𝗻𝗮𝗮𝗹𝘄𝗲𝗴 𝗶𝘀 𝘃𝗲𝗿𝗸𝗼𝗰𝗵𝘁. 𝗘𝗿 𝗸𝗼𝗺𝗲𝗻 𝘄𝗼𝗻𝗶𝗻𝗴𝗲𝗻.
Lees meer: bit.ly/3AcxjG2

#balanstussenwerkenwoonruimte #zonderbedrijvigheidteweinigwerkgelegenheid
...

View on Facebook

𝐖𝐨𝐨𝐧 -𝐞𝐧 𝐰𝐞𝐫𝐤 𝐛𝐚𝐥𝐚𝐧𝐬 𝐢𝐧 𝐋𝐞𝐢𝐝𝐞𝐧 𝐢𝐧 𝐠𝐞𝐯𝐚𝐚𝐫
Het bijbouwen van 10.000 woningen staat bovenaan de verlanglijst van het Leidse college. Een ontwikkeling die nodig is om de groeiende vraag naar woningen te kunnen beantwoorden. De ondernemers- en brancheverenigingen, verenigd in Ondernemend Leiden, steunen deze ontwikkeling maar roepen de politiek op om niet door te slaan. bit.ly/2SiWrKr
...

View on Facebook

𝗜𝘀 𝗲𝗿 𝘃𝗼𝗹𝗱𝗼𝗲𝗻𝗱𝗲 𝗿𝘂𝗶𝗺𝘁𝗲 𝘃𝗼𝗼𝗿 𝗯𝗲𝗱𝗿𝗶𝗷𝘃𝗲𝗻 𝗶𝗻 𝗟𝗲𝗶𝗱𝗲𝗻?
‘De balans slaat om naar wonen en dat creëert ruimtegebrek voor bedrijven om uit te breiden. Daarmee neemt werkgelegenheid af. Eigenlijk zou je moeten zeggen: een woning, een baan.’ aldus Willem-Jan Zirkzee in de Talkshow de ‘Economie van Morgen’ over ruimte voor bedrijven. Is Leiden aantrekkelijk genoeg voor ondernemers? Wat kan er beter?

youtu.be/N_3dQD9AOzQ
...

View on Facebook

Me­er fietsparkeer­plekken op Lammenschans
Veel treinreizigers komen op de fiets naar station Leiden Lammenschans. Om het stallen van de fiets makkelijker en overzichtelijker te maken, breidt ProRail samen met gemeente Leiden en provincie Zuid-Holland het aantal fietsparkeerplekken flink uit naar bijna 1500. bit.ly/3fbR6gO
...

View on Facebook

ZIRKZEE KAN GEEN KANT OP EN MOET SLUITEN
Het 86 jaar oude familiebedrijf Zirkzee Wonen en Slapen moet ondanks dat het kerngezond is, zichzelf opheffen. Het merendeel van de bedrijven op het terrein aan de Lammenschansweg wordt gedwongen om te vertrekken. Zirkzee kan nergens anders naar toe. Uiterlijk 1 december dit jaar sluit Zirkzee voorgoed de deuren.

bit.ly/3w4rI2K

#eeuwigzonde, #kantochnietwaarzijn #waargaathethiermis
...

View on Facebook

De rijksoverheid heeft bepaald dat vanaf 10 februari niet-essentiële winkels weer beperkt open mogen. Klanten kunnen dan bestellingen afhalen die ze online of telefonisch hebben geplaats. Er moet minimaal vier uur tussen het plaatsen van de bestelling en afhalen zitten om 'funshopping' te voorkomen. Om een en ander zo goed mogelijk te laten verlopen een aantal praktische spelregels: bit.ly/3q75Sbv ...

View on Facebook

Weer helemaal actueel met de weersvoorspellingen....Als het nodig blijkt te zijn en je wil zelf het strooien en sneeuwschuiven regelen voor de bereikbaarheid van je bedrijf, kijk dan even op de website www.lammenschans-driehoek.nl daar staan de gegevens van een bedrijf die je hierbij verder kan helpen. ...

View on Facebook
Menu