Op dinsdagmiddag 26 juni organiseren we weer een bijeenkomt voor onze leden, ditmaal bij het Crown Business Center Lammenschans aan de Pompoenweg met een borrel en barbecue!

Om in de toekomst voldoende ruimte voor bedrijven op bedrijventerreinen te garanderen, maakten zes gemeenten en het bedrijfsleven uit de as Leiden-Katwijk nieuwe afspraken. Op woensdag 14 maart ondertekenden zij het convenant Ruimte voor bedrijven 2018 - 2022. Deze regionale overeenkomst vervangt het convenant dat de gemeente Leiden in 2016 met het bedrijfsleven afsloot.

Lees het artikel uit het Leidsch Dagblad van 23 januari 2018

Onze oud voorzitter Roel van den Berg kreeg woensdagmiddag 6 december uit handen van locoburgemeester Robert Strijk de gouden speld van verdiensten van de stad Leiden. Hij kreeg deze in het kader van de bestuurswisseling van de Leidse Regio Kring, een platform waarbinnen bedrijfsleven, politiek en culturele instellingen samenwerken. 

Eind 2017 is gestart met de bouw van de tweede fase van de campus (Y)ours. Met de bouw van blokken F en E  worden nog eens 467 studenten woningen gerealiseerd. 

Samen met de BV Leiden, Centrummanagement Leiden, Leiden Bio Science Park en Bedrijvig Leiden is een serieuze samenwerkingsagenda opgesteld waarin we de politiek nadrukkelijk vragen zich in hun komend verkiezingsprogramma uit te spreken voor de punten uit deze agenda. Ook VNO-NCW Rijnland, partner in onze regio, steunt dit manifest.

Werkconferentie op 25 oktober voor winkeliers en winkelpandeigenaren uit de Leidse regio. Interessant programma met workshops en een netwerkborrel!

Rijkswaterstaat vervangt dit jaar het asfalt tussen Roelofarendsveen en Hoogmade door tweelaags zoab. Om deze werkzaamheden uit te kunnen voeren wordt de A4 tussen knooppunt Burgerveen en Leiden tijdens de volgende drie weekenden afgesloten voor verkeer richting Den Haag:

 • Vrijdag 29 september 21.00 uur tot maandag 2 oktober 2017 05.00 uur
 • Vrijdag 6 oktober 21.00 uur tot maandag 9 oktober 2017 05.00 uur
 • Vrijdag 13 oktober 21.00 uur tot maandag 16 oktober 2017 05.00 uur

Nu het einde in zicht komt - 20 augustus staat de opening gepland - van de werkzaamheden aan de Kanaalweg en de spooronderdoorgang is de tijd gekomen om de aansluitende wegen opnieuw te asfalteren. 

Op zaterdag 1 juli opende wethouder Paul Laudy het burgerinitiatief De Schanstuin.

Recent Blog

 • Sleeping Beauty

  Dat onze BTV onderwerp is van een masterscriptie maakt wel een beetje trots. Student Planologie Tijmen Polman onderzocht de consequenties van de herontwikkeling van bedrijfsterreinen. De Lammenschansdriehoek is een mooi schoolvoorbeeld voor zijn onderzoek. 

  Lees meer...

Actuele agenda

 • 15 en 22 juni weekendafsluiting N11

  In de weekenden van 15-17 juni en 22-24 juni sluit Rijkswaterstaat de N11 in beide richtingen af. Er is een verkeersplan opgesteld en het verkeer wordt zoveel mogelijk omgeleid via de A4. 

   
 • 10 april: Ondernemersdag071

  De gezamenlijke ondernemersverenigingen in de Leidse regio organiseren op dinsdagmiddag 10 april de zesde editie van Ondernemersdag071

   
 • 30 mei: Ondernemersborrel Leiden

  Kennismaken met het nieuwe college kan op Woensdag 30 mei tijdens de Ondernemersborrel in de Stadsgehoorzaal (aanvang 17.30 uur). 

Lid worden

Wilt u actief op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in dit gebied en uitgenodigd worden op de borrels en vergaderingen die voor u worden georganiseerd? Meld u dan bij ons aan voor uw gratis lidmaatschap.

 

Aanmelden als lid