Verslag van de schouw op 2 mei 2017

Op 2 mei is ons Bedrijventerrein weer geschouwd door de KVO-B werkgroep waarin ook de Brandweer en Politie standaard deel vanuit maken. Ditmaal voegden ook John van Amsterdam van Handhaving zich bij de groep en Willem-Jan Zirkzee namens het bestuur. We zijn gestart bij de Gamma om eerst de Lammenschans, dan het Kanaalpark en vervolgens het Veilingterrein te bezoeken.

Op het Kanaalpark wordt volop gebouwd, het  gebied is daarom lastig te schouwen en heeft dan ook een status aparte. Dit houdt in dat onvolkomenheden die we nu tegenkomen pas nadat de bouwactiviteiten achter de rug zijn, worden verholpen. Anders blijven we bezig. Uiteraard worden acute gevaarlijke situaties wèl direct opgelost.

Het terrein van de Veiling Vooruit zag er beter uit dan bij de vorige schouwronde al laat de Pompoenweg/Citrusweg te wensen over. Hierover wordt contact opgenomen met de eigenaren van het terrein. De brandweer merkt op dat de bluswatervoorziening langs het spoor in de hoek Fruitweg/Abrikozenweg niet voor handen is en dat ze de indruk hebben dat de ondergrondse brandkranen al geruime tijd niet zijn gecontroleerd of schoongemaakt.

Boven de Framboos zien we een vlieger hangen. Dit blijkt de nepvogel te zijn die is ingezet om de meeuwenoverlast tegen te gaan. Volgens Willem van Duijn die namens de SWO meeloopt, is het vooralsnog een doeltreffend middel.

De parallelweg langs de Lammenschans geeft een positieve indruk, al valt het ons op dat fietsers op de stoep rijden omdat de weg hobbelig is. De verbeterpunten zijn doorgegeven aan de gemeente en overige terreineigenaren en ik zal hoogstpersoonlijk in de gaten houden dat die vóór de volgende schouwronde zijn uitgevoerd.

Klik hier voor een fotoverslag van de schouw.

Raissa, parkmanager

 

 

De KVO -B werkgroep bestaat idealiter uit:

Stichting Werk en Onderneming
De Raad
Bestuur BTV Lammenschansdriehoek
Politie
Brandweer
Gemeente Leiden
Parkmanager

De Lammenschansdriehoek

Een actieve vereniging voor alle ondernemers in dit dynamische stukje Leiden.
Meld u nu aan voor dit – gratis – lidmaatschap en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen en altijd welkom op onze (netwerk)borrels en vergaderingen.