Schouw bij nacht op 11 oktober 2016

Het was natuurlijk niet midden in de nacht, maar het werd wel donker tijdens de schouw op 11 oktober. Zo konden we goed zien waar het te donker is en onveilig voelt.

Met name op het ‘Veilingterrein’ (Perzikweg en pad langs het spoor) ontbreekt verlichting en zijn lampen defect. Verder geeft het gebied een opgeruimde indruk al laat de bestrating van de Pompoenweg en de Citrusweg nog te wensen over.

Door de toekomstige plannen voor herontwikkeling en nieuwbouw staat het onderhoud aan de openbare ruimte van het Kanaalpark op een laagpitje. Zaken waarbij de (verkeers)veiligheid in het geding is, worden wel opgepakt.

Ook de parallelweg langs de Lammenschans geeft een opgeruimde indruk. Bij het entree van het Gammaterrein en de overige detailhandel zijn ondertussen slagbomen geplaatst. Deze zijn nog niet in werking.

Positief is dat we nu kunnen melden dat de vluchtroute van de parkeergarage bij ROC Leiden die nog aandacht kreeg in de vorige schouwronde, binnenkort overkapt wordt zodat zwerfvuil en fout geparkeerde vastgeketende fietsen verleden tijd zijn.

In bijgaand schouwrapport het complete verslag met foto’s en de uit te voeren aktiepunten.

De Lammenschansdriehoek

Een actieve vereniging voor alle ondernemers in dit dynamische stukje Leiden.
Meld u nu aan voor dit – gratis – lidmaatschap en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen en altijd welkom op onze (netwerk)borrels en vergaderingen.