De provincie Zuid-Holland voert van maandag 22 juli tot en met zondag 1 september werkzaamheden uit aan de Leiderdorpsebrug (Stierenbrug). De werkzaamheden veroorzaken hinder voor weg- en vaarwegverkeer. De Leiderdorpsebrug is toe aan een onderhoudsbeurt. Tijdens het onderhoud worden ook nieuwe slagbomen geplaatst en het asfalt vervangen. Na de renovatie wordt de brug op afstand bediend.

Omleidingsroutes
Al het verkeer wordt omgeleid. Gemotoriseerd verkeer wordt omgeleid via de A4. Fietsers en voetgangers maken tijdens de werkzaamheden gebruik van de Rhijnvreugdbrug. Voetgangers kunnen met de lijnbus reizen. Om beide kanten van de brug zo goed mogelijk bereikbaar te houden, zijn de routes van de buslijnen 1, 2, 169, 182 en 187 gewijzigd. Alle bushaltes blijven in gebruik. Mogelijk stopt een andere bus dan normaal. Meer informatie te vinden op www.arriva.nl/leiderdorpsebrug.

Hinder vaarwegverkeer
De vaarweg is twee weken volledig gestremd:
• maandag 29 juli tot en met vrijdag 2 augustus
• maandag 5 augustus tot en met vrijdag 9 augustus.
Buiten deze stremmingen geldt een hoogtebeperking van 2,50 meter en opent de brug in bloktijden van 2 uur. Voor boten vanaf een hoogte van 2,50 meter geldt een omleiding. Meer informatie op: www.vaarweginformatie.nl.

Planning
De werkzaamheden vinden plaats in twee fases. De eerste fase start op 22 juli en duurt zes weken. De tweede fase start in het eerste kwartaal van 2020. Meer informatie vindt u op www.zuid-holland.nl/leiderdorpsebrug.