Door de werkzaamheden aan de Churchillbrug gaan automobilisten en ook het vrachtverkeer op zoek naar alternatieve routes. Een van de routes die vaak gekozen wordt is via de Morsweg. Deze is echter niet geschikt voor vrachtverkeer.

De afgelopen weken heeft het verkeer daar al een aantal keren lang moeten wachten omdat vrachtwagens (+12 meter) zich vastrijden bij het spoor. De bocht is te scherp voor deze voertuigen. Gevolg is dat zowel het treinverkeer als het wegverkeer komt stil te liggen. Tot nu toe zijn hier geen ongelukken gebeurd, maar het levert wel dagelijks gevaarlijke situaties op.

Volg omleiding
Verzoek aan alle ondernemers om (hun leveranciers met) vrachtwagens langer dan 12 meter de omleidingsroute via de Willem de Zwijgerlaan te laten volgen. Kijk voor alle info over omleidingsroutes en wegafsluitingen op: https://melvin.ndw.nu/public;sw=52.120659,4.433785;ne=52.180772,4.533918

Tomtom
Er is inmiddels contact geweest met Tomtom. De navigatiesystemen zijn aangepast en leiden grote vrachtwagens niet meer over de Morsweg. Voor Google Maps is dit echter niet mogelijk.

Borden
Op de route zijn borden geplaatst met een verbod voor vrachtwagens met opleggers langer dan 12 meter.