De coronacrisis heeft direct invloed op de economie. Landelijk, maar zeker ook op onze stad Leiden. De Rijksoverheid heeft diverse noodmaatregelen gepresenteerd om u als ondernemer te helpen. Maatregelen die dagelijks worden aangepast en waar steeds meer bedrijven gebruik van kunnen maken. Dat is goed nieuws. Toch kunnen we ons voorstellen dat u nog met veel vragen zit. Het crisisteam economie*, bestaande uit onder meer de gemeente Leiden, VNO NCW West en Ondernemend Leiden, stelt alles in het werk om u als ondernemer zo goed mogelijk te helpen in deze tijd.

Brief
In de bijgevoegde brief  geven we u meer informatie over de financiële noodmaatregelen waar u gebruik van kunt maken en de bijbehorende contactpersonen. De brief krijgt u niet alleen digitaal, hij valt een dezer dagen ook op uw deurmat, zodat alle 16.729 ondernemers van Leiden op de hoogte worden gebracht.

Enquête
Daarnaast willen we u vragen om de enquête in te vullen. Op deze manier hopen we een nog beter beeld te krijgen van de impact van de coronacrisis op de bedrijven in Leiden. De uitkomsten helpen ons om te analyseren of de genomen maatregelen voor iedereen helder zijn. Zo kunnen we bekijken waar extra informatievoorziening nodig is en we u zo goed mogelijk kunnen ondersteunen.

Wij wensen u veel sterkte in deze periode met uw onderneming en nog belangrijker: veel gezondheid!

Met vriendelijke groet,

Yvonne van Delft Wethouder Werk, Inkomen, Economie en Cultuur, Paul Dirkse  Wethouder Kennis, Sport, Onderwijs en Financiën, Nico Tates Voorzitter Ondernemend Leiden, Martijn van Pelt Voorzitter VNO-NCW West

* Het crisisteam economie bestaat uit afgevaardigden van: Ondernemend Leiden, Hoteloverleg, Bedrijvig Leiden, Centrummanagement Leiden, VNO-NCW West, KHN, gemeente Leiden, Leiden Marketing, Ondernemersfonds Leiden, Leiden Bio Science Park, Vastgoed Binnenstad Leiden en BV Leiden.