Ondernemers Rachid Mesaoudi, Hans en Frank Kluivers lanceren de eerste Corona Sneltest Point in Leiden-Leiderdorp aan de Draadbaan 37B in Leiderdorp. Vanaf Vrijdag 13 november 2020 is het mogelijk om je snel te laten testen op het coronavirus (COVID-19). Middels deze kwalitatief hoogstaande corona snel test ontvang je binnen 15 minuten na de test per mail de uitslag of je wel of geen corona hebt. Ook geeft de test aan of je in het verleden reeds corona hebt gehad.

De test
Deze test, genaamd Zekmed, is in Zwitserland ontwikkeld en geeft in vergelijking met de PCR test een zeer nauwkeurige uitslag met een zekerheid van 99,9 procent. Ook is deze test Europees CE goedgekeurd. Dit is ook het geval voor Engeland, Zwitserland, Italië en Duitsland waar strengere richtlijnen gelden dan bij onze GGD in Nederland. Vanwege de grote testcapaciteit en snelle doorlooptijd kan er binnen 24 uur, maar vaak nog op de dag zelf, een afspraak ingepland worden. Het afnemen van de test neemt maximaal vijf minuten in beslag en bestaat uit een vingerprik die vrijwel pijnloos is. De testafnemer ontvangt binnen 15 minuten na de test de uitslag per email. In geval van besmetting met het virus wordt dit zoals wettelijk is voorgeschreven gemeld bij het RIVM. “Wij zien op de andere locaties een grote vraag bij bedrijven die snel duidelijkheid willen hebben over of een medewerker wel of geen corona heeft bij klachten. Als werkgever bespaar je tijd en veel geld wanneer jouw werknemer snel weer aan de slag kan. Met corona sneltest point voorzien wij in deze behoefte. Aldus: Rachid Mesaoudi

Kosten en afspraak bij Corona Sneltest Point
De kosten voor de corona sneltest bedragen € 69,50. Online kun je zeven dagen per week via www.coronasneltestpoint.nl een afspraak plannen.