Het bestuur van de BTV Lammenschansdriehoek behartigt de terreingebonden belangen van huurders en eigenaren van niet-woningen in het gebied begrensd door de spoorlijn Leiden/Alphen aan de Rijn, de Trekvliet en het Rijn-Schiekanaal. Het bedrijven-, winkel- en kantoorgebied binnen deze grenzen is de afgelopen jaren sterk in beweging: sloop, nieuwbouw, herbestemming. Ook lopen onderwijs, wonen en werken steeds meer door elkaar. Dit zal in de komende jaren zo blijven. Het blijft dus belangrijk e.e.a. goed in de gaten te houden.

Het bestuur heeft bij de laatste bestemmingsplan-vaststelling een duidelijke afspraak met de Gemeente kunnen maken over inspraak bij de verder te nemen beslissingen bij deze veranderingen, die in grote lijnen wel de instemming hebben van het bestuur. De fusie per 1-1-2015 tussen de bedrijventerreinvereniging aan de oostelijke kant van de Lammenschansweg, en die aan de westelijke kant van de Lammenschansweg past in die visie: samen staan we sterker in ons overleg met gemeentelijke en regionale overheden, die de Lammenschansdriehoek beleidsmatig als één gebied zien.

In de eind 2012 vastgestelde Ontwikkelstrategie Lammenschansdriehoek worden onder meer de ruimtelijke kaders voor de ontwikkelmogelijkheden aangegeven. Deze strategie is tot stand gekomen na intensief overleg tussen de gemeente Leiden (zie ook vervolgpresentatie uit 2014) en de eigenaren en gebruikers van het gebied. Samen is gezocht naar evenwicht tussen ‘vrijlaten wat kan’ en ‘vastleggen wat moet’. Nu is het aan de gemeente Leiden en de BTV Lammenschansdriekhoek om binnen deze kaders tot concrete plannen te komen.

En daar is een krachtige vereniging voor nodig met actieve leden! Word ook lid!

Na de afgelopen Ledenbijeenkomst heeft het bestuur van de BTV Lammenschansdriehoek het eerste jaarverslag na de fusie gepubliceerd. 

Het bestuur van de BTV Lammenschansdriehoek heeft zich als volgt geconstitueerd:

Hieronder een aantal contactgegevens van belangrijke personen binnen ons gebied.

Vragen aan het bestuur zijn direct te sturen via het contacformulier

Het bestuur van de BTV Lammenschansdriehoek behartigt de terreingebonden belangen van huurders en eigenaren van niet-woningen in dit gebied. Concreet is dat: 

Gebied BTV Lammenschansdriehoek

Voor alle bedrijven en ondernemers binnen de driehoek die in het noorden wordt begrenst door de spoorlijn Leiden-Alphen a/d Rijn, langs de oostzijde door het Rijn- en Schiekanaal en aan het westen door de Zoeterwoudseweg. Op de website van het ondernemersfonds is de indeling te vinden van alle overige bedrijventerreinen.

 • Werkconferentie sterke winkelgebieden

  Werkconferentie op 25 oktober voor winkeliers en winkelpandeigenaren uit de Leidse regio. Interessant programma met workshops en een netwerkborrel!

  Lees meer...  
 • Verkeershinder door weekendafsluitingen van de A4

  Rijkswaterstaat vervangt dit jaar het asfalt tussen Roelofarendsveen en Hoogmade door tweelaags zoab. Om deze werkzaamheden uit te kunnen voeren wordt de A4 tussen knooppunt Burgerveen en Leiden tijdens de volgende drie weekenden afgesloten voor verkeer richting Den Haag:

  • Vrijdag 29 september 21.00 uur tot maandag 2 oktober 2017 05.00 uur
  • Vrijdag 6 oktober 21.00 uur tot maandag 9 oktober 2017 05.00 uur
  • Vrijdag 13 oktober 21.00 uur tot maandag 16 oktober 2017 05.00 uur
  Lees meer...

Recent Blog

 • Verslag van de schouw op 2 mei

  Op 2 mei is ons Bedrijventerrein weer geschouwd door de KVO-B werkgroep waarin ook de Brandweer en Politie standaard deel vanuit maken. Ditmaal voegden ook John van Amsterdam van Handhaving zich bij de groep en Willem-Jan Zirkzee namens het bestuur. We zijn gestart bij de Gamma om eerst de Lammenschans, dan het Kanaalpark en vervolgens het Veilingterrein te bezoeken.

  Lees meer...

Actuele agenda

Lid worden

Wilt u actief op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in dit gebied en uitgenodigd worden op de borrels en vergaderingen die voor u worden georganiseerd? Meld u dan bij ons aan voor uw gratis lidmaatschap.

 

Aanmelden als lid