Onze oud voorzitter Roel van den Berg kreeg woensdagmiddag 6 december uit handen van locoburgemeester Robert Strijk de gouden speld van verdiensten van de stad Leiden. Hij kreeg deze in het kader van de bestuurswisseling van de Leidse Regio Kring, een platform waarbinnen bedrijfsleven, politiek en culturele instellingen samenwerken. 

Volgende maand start de bouw van de tweede fase van de campus (Y)ours. Met de bouw van blokken F en E  worden nog eens 467 studenten woningen gerealiseerd. 

Samen met de BV Leiden, Centrummanagement Leiden, Leiden Bio Science Park en Bedrijvig Leiden is een serieuze samenwerkingsagenda opgesteld waarin we de politiek nadrukkelijk vragen zich in hun komend verkiezingsprogramma uit te spreken voor de punten uit deze agenda. Ook VNO-NCW Rijnland, partner in onze regio, steunt dit manifest.

Werkconferentie op 25 oktober voor winkeliers en winkelpandeigenaren uit de Leidse regio. Interessant programma met workshops en een netwerkborrel!

Rijkswaterstaat vervangt dit jaar het asfalt tussen Roelofarendsveen en Hoogmade door tweelaags zoab. Om deze werkzaamheden uit te kunnen voeren wordt de A4 tussen knooppunt Burgerveen en Leiden tijdens de volgende drie weekenden afgesloten voor verkeer richting Den Haag:

  • Vrijdag 29 september 21.00 uur tot maandag 2 oktober 2017 05.00 uur
  • Vrijdag 6 oktober 21.00 uur tot maandag 9 oktober 2017 05.00 uur
  • Vrijdag 13 oktober 21.00 uur tot maandag 16 oktober 2017 05.00 uur

Nu het einde in zicht komt - 20 augustus staat de opening gepland - van de werkzaamheden aan de Kanaalweg en de spooronderdoorgang is de tijd gekomen om de aansluitende wegen opnieuw te asfalteren. 

Op zaterdag 1 juli opende wethouder Paul Laudy het burgerinitiatief De Schanstuin.

Nieuws over de bouw van appartementencomplex de Anannas aan de Lammenschansweg uit het Leidsch Dagblad van 17 juni 2017: 

Als eerste Leidenaar door de tunnel? Dat kan! Tijdens de Dag van de Bouw op 20 mei a.s. opent aannemer Max Bögl de bouwplaats voor publiek. Eind augustus is de tunnel klaar voor gebruik. Maar op 20 mei kan er alvast een kijkje genomen worden in de tunnel. 

Bericht in het Leidsch Dagblad van 15 maart over de wijzigingen in het bestemmingsplan voor het Kanaalpark. 

Recent Blog

  • Sleeping Beauty

    Dat onze BTV onderwerp is van een masterscriptie maakt wel een beetje trots. Student Planologie Tijmen Polman onderzocht de consequenties van de herontwikkeling van bedrijfsterreinen. De Lammenschansdriehoek is een mooi schoolvoorbeeld voor zijn onderzoek. 

    Lees meer...

Actuele agenda

Lid worden

Wilt u actief op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in dit gebied en uitgenodigd worden op de borrels en vergaderingen die voor u worden georganiseerd? Meld u dan bij ons aan voor uw gratis lidmaatschap.

 

Aanmelden als lid