Dat onze BTV onderwerp is van een masterscriptie maakt wel een beetje trots. Student Planologie Tijmen Polman onderzocht de consequenties van de herontwikkeling van bedrijfsterreinen. De Lammenschansdriehoek is een mooi schoolvoorbeeld voor zijn onderzoek. 

Op 2 mei is ons Bedrijventerrein weer geschouwd door de KVO-B werkgroep waarin ook de Brandweer en Politie standaard deel vanuit maken. Ditmaal voegden ook John van Amsterdam van Handhaving zich bij de groep en Willem-Jan Zirkzee namens het bestuur. We zijn gestart bij de Gamma om eerst de Lammenschans, dan het Kanaalpark en vervolgens het Veilingterrein te bezoeken.

Het was natuurlijk niet midden in de nacht, maar het werd wel donker tijdens de schouw op 11 oktober. Zo konden we goed zien waar het te donker is en onveilig voelt.

Raissa werkt nu bijna twee jaar voor ParkTrust. Daarvoor werkte ze ruim 5 jaar bij een groot beveiligingsbedrijf als manager waar ze o.a. Shell in haar portefeuille had. Deze ervaring plus haar opleiding Facility Management maken haar een uiterst capabele parkmanager:

Schouwverslag van onze nieuwe parkmanager Raissa Koppenol

Tijdens onze jaarlijkse schouwronde (afgelopen najaar op 22 sept tussen 19 en 21 uur) met politie, gemeente en enkele bestuursleden viel het iedereen op dat in vergelijking met voorgaande jaren er relatief weinig zwerfvuil op het terrein ligt. Het schoonmaakteam van Chris Verplancke bewijst duidelijk zijn nut! 

Het wordt steeds groener in Leiden, een goed teken zal je denken. Alleen vraag ik me toch af of dat wel overal wenselijk is!

Eerste in de serie 'Bloggen met de Parkmanager' een gesprek met oud politieman Ad van den Berg van Parktrust die bij Leidse ondernemers en zeker bij die op het bedrijventerrein Lammenschansdriehoek nauwelijks meer introductie behoeft. Zijn pragmatische aanpak past goed in onze stad van denken en doen.

  • Onteigening garage Lammenschansweg stap dichterbij

    Lees het artikel uit het Leidsch Dagblad van 23 januari 2018

    Lees meer...  
  • Gouden speld van de stad voor Roel van den Berg

    Onze oud voorzitter Roel van den Berg kreeg woensdagmiddag 6 december uit handen van locoburgemeester Robert Strijk de gouden speld van verdiensten van de stad Leiden. Hij kreeg deze in het kader van de bestuurswisseling van de Leidse Regio Kring, een platform waarbinnen bedrijfsleven, politiek en culturele instellingen samenwerken. 

    Lees meer...

Actuele agenda

Lid worden

Wilt u actief op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in dit gebied en uitgenodigd worden op de borrels en vergaderingen die voor u worden georganiseerd? Meld u dan bij ons aan voor uw gratis lidmaatschap.

 

Aanmelden als lid